MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

סלט בורגול עם עלי בייבי,מנדרינה ופירות יבשים דצמבר 21, 2010

Filed under: בורגול וקוסקוס — yifatst @ 6:02 am

לארוחה עיקרית היום אכלנו את הסלט הזה ושעועית מוקפצת עם אנשובי ושום. בהתחלה זה היה נראה כאילו חלקנו הולך לאכול את זה ולשאול אח"כ מה יש לאכול, אבל מפה לשם מתמלאים מהארוחה הזאת, והיא יושבת בכיף בבטן בלי להרגיש מפוצצים.

חומרים (4 מנות):

1 כוס בורגול (אפשר גם קוסקוס או שילוב) יבש

1 כף גרעיני חמניה קלויים (קולים במחבת יבשה )

2 מנדרינה, כל פלח חתוך לשניים

4  תמרי מג'הול, חתוכים לקוביות

1/3 כוס (40 גרם)  חמוציות מיובשות

עלי בייבי לפי הטעם (ואפשר גם לוותר)

לרוטב:

1 כף שמן זית

2 כפות מים

2 כפיות דבש

1 כפית חומץ בן יין לבן

מלח ופלפל שחור

אופציה: כפית חרדל דיז'ון

הכנה:

1.מכינים את הבורגול לפי הוראות יצרן, ונותנים לבורגול המבושל להצטנן מעט בטמפ' החדר.

2.מערבבים את כל חומרי הרוטב, כולל המים. עדיף לנער בצנצנת. ככה הרוטב יוצא פחות כבד ומצפה את הסלט היטב.

3.מערבבים את הבורגול עם עלי הרוקט,המנדרינה,הפירות היבשים והרוטב.

בתיאבון!

 

2 Responses to “סלט בורגול עם עלי בייבי,מנדרינה ופירות יבשים”

  1. ronlih Says:

    רק שתדעי, שכל פעם שאני מחפשת משהו, איכשהו יוצא שאני מגיעה לבלוג שלך! כנראה יש לנו טעם דומה 🙂
    חוץ מזה, שתהיה חזרה קלה ונעימה…

  2. yifatst Says:

    איזה כיף לשמוע! זאת המטרה, לשתף במתכונים שאני אוהבת 🙂
    חוצמזה תודה,מקווה שיעבור כמה שיותר חלק, ושמהר מאוד אני אחזור לעדכן מה קורה אצלנו במטבח…


כתיבת תגובה