גרסה א:
150 גרם זיתים שחורים, מגולענים
2 כפיות חרדל דיז'ון
3 גבעולי תימין, עלים בלבד, שטופים
חופן פטרוזיליה טריה, עלים בלבד, שטופים
1 שן שום, קלופה וכתושה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
אופציה: 2 פילטים של אנשובי, 2 כפות צלפים
ההכנה:
מעבדים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל במידת הצורך.
גירסה ב:
חצי ק"ג זיתים שחורים ,מגולענים
3 כפות צלפים משומרים מצנצנת
50 גרם אנשובי, כולל השמן שבו הוא שרוי
2 שיני שום כתושות
בערך חצי כוס שמן זית מאיכות מעולה
הכנה:
מכניסים לקערת מעבד מזון את הזיתים,הצלפים עם מעט מהנוזל שלהם,
מוסיפים את האנשובי כולל השמן שלהם, ואת שיני השום
מעבדים את החומרים במעבד המזון בפולסים קצרים, ובין לבין – מוסיפים את שמן הזית
רצוי לא להגיע למצב מחיתי מדי, אלא למרקם קצת יותר גס ממחית, כזה שאפשר לחוש בקצת 'גרגרים'
טועמים ובודקים את המרקם, אם אוהבים קצת דליל יותר – אפשר להוסיף עוד שמן זית.
תגובות אחרונות