MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

טפנד זיתים ספטמבר 7, 2009

Filed under: ממרחים,רטבים וריבות — yifatst @ 5:56 am

גרסה א:

150 גרם זיתים שחורים, מגולענים

2 כפיות חרדל דיז'ון

3 גבעולי תימין, עלים בלבד, שטופים

חופן פטרוזיליה טריה, עלים בלבד, שטופים

1 שן שום, קלופה וכתושה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית

אופציה: 2 פילטים של אנשובי, 2 כפות צלפים

ההכנה:

מעבדים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל במידת הצורך.

גירסה ב:

חצי ק"ג זיתים שחורים ,מגולענים
3 כפות צלפים משומרים מצנצנת
50 גרם אנשובי, כולל השמן שבו הוא שרוי
2 שיני שום כתושות
בערך חצי כוס שמן זית מאיכות מעולה

הכנה:

מכניסים לקערת מעבד מזון את הזיתים,הצלפים עם מעט מהנוזל שלהם,
מוסיפים את האנשובי כולל השמן שלהם, ואת שיני השום
מעבדים את החומרים במעבד המזון בפולסים קצרים, ובין לבין – מוסיפים את שמן הזית
רצוי לא להגיע למצב מחיתי מדי, אלא למרקם קצת יותר גס ממחית, כזה שאפשר לחוש בקצת 'גרגרים'
טועמים ובודקים את המרקם, אם אוהבים קצת דליל יותר – אפשר להוסיף עוד שמן זית.

 

כתיבת תגובה