MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

אפונה עם בצל,שום ושמיר נובמבר 24, 2010

Filed under: אפונה — yifatst @ 4:14 am

בהזדמנות זו אני אשתף אתכם במתכונים שיש לי לאפונה..אני לא יודעת מה אתכם,אבל כשאני משלבת קיטניות בארוחה,לרוב מדובר בחומוס,שעועית ועדשים. איכשהו האפונה בד"כ לא מסתדרת לי,עד שמצאתי מספר מתכונים שבהחלט עושים חשק להתחיל לאכול גם אפונה:

מתכוני אפונה של פיליס גלזר: מרק אפונה ותפו"א בסגנון הודי ואפונה יבשה ותרד בסגנון הודי.

מתכוני אפונה של רות אוליבר: פריטטה אפונה ותפו"א בקארי,טורטיות עם ממרח אפונה ופסטה בקרם אפונה.

מתכוני אפונה של יעל גרטי: פריטטה של אפונה ובצל סגול,קינואה עם אפונה ובצל בגול מקורמל.

פריטטה אפונה וגבינת עיזים – שי לי ליפא

פריטטה תפו"א, אפונה ובצל – שי לי ליפא

לביבות אפונה עם תפו"א – הבלוג "חטאים מתוקים"

פשטידת ירוקים- קישוא,אפונה,בצל ועשבי תיבול – הבלוג של מליאל

אורז מוקפץ עם אפונה,גזר,תירס ונטיפי ביצים -רות אוליבר

תבשיל אסייתי עם טופו,פיטריות,תירס ואפונה – פיליס גלזר

המתכון המצורף (קשה אפילו לקרוא לזה מתכון) כ"כ פשוט וטעים,הכנה של האפונה במשך 3-4 דקות+ בישול אורז (בערך 20 דקות) ויש לכם ארוחה מזינה וטעימה.

אגב, את הטחינה הוספתי שניה לפני ההגשה והיא ממש משדרגת את הטעם. אפשר להוסיף טחינה גולמית, טחינה מהולה במים (בלי תיבול) או טחינה מתובלת- שום,מלח, פלפל, לימון ועשבי תיבול. אפשר כמובן גם טחינה קנויה. כל אחת מהן תעשה את העבודה.

חומרים (4 מנות):

800 גרם אפונה קפואה

1/2 כוס מי ברז

צרור שמיר קצוץ דק

1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים קצוצים גס

6-7 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל

אופציה: כף אבקת מרק

הצעת הגשה: אורז לבן/מלא וטחינה

הכנה:

מחממים 1 כפית שמן קנולה בסיר בינוני על אש בינונית. מטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות ומוסיפים את השום, מטגנים 2 דקות נוספות ומוסיפים את האפונה,השמיר והמים.

מביאים לרתיחה,מתבלים ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-5 דקות. אם נשארו מים,מסננים אותם.

מגישים על אורז  ומערבבים עם טחינה..אליפות!

 

4 Responses to “אפונה עם בצל,שום ושמיר”

  1. אילנית Says:

    נראה טעים ומעניין. אנסה את המתכון בסוף השבוע. המתכון פשוט והמרכיבים בריאים. מנצח בשבילי!!

  2. אסנת Says:

    רציתי להגיד לך פשוט המון תודה
    את ממש עוזרת לי עם רעיונות שזה בעצם מה שחסר לי והמתכונים מלאים בירקות ונראים בריאים וטעימים שזה מה שחשוב לי אז באמת מכל הלב המון תודה

    • yifatst Says:

      הי אסנת,
      ממש שימחת אותי,כיף כיף לשמוע!
      את לא מבינה כמה תגובה כזאת נותנת מוטיבציה להמשיך לעדכן את הבלוג…
      את מוזמנת להירשם לקבלת עידכונים במייל 🙂


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s