MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

לחמניות בננה וקמח מלא (ללא שמרים) יוני 17, 2010

Filed under: לחם ולחמניות — yifatst @ 1:13 am
Tags: ,

מתכון ממש פשוט להכנה, משהו כמו 20 דקות הכנה אחרי שהוצאתם את כל המצרכים.

מתקבלות לחמניות מתקתקות, שכיף לאכול עם גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

המתכון של סמדר וולטר מ"וואלה",בו היא מציינת שהכמות המתקבלת היא 12 לחמניות בתבנית מאפינס

עם שקעים בינוניים. אני השתמשתי בתבנית כזאת, וקיבלתי 7 לחמניות…

חומרים:

2 כוסות קמח מלא

1 שקית (10 גרם=כפית גדושה) אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה רכה (אפשר לרכך במיקרו כ-15 שניות)

1-2 בננות בינוניות, רכות (השתמשתי ב-1.5 גדולות), מעוכות

1 ביצה טרופה

2/3 כוס חלב

הכנה :

1.מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את השקעים.

2.מנפים לקערה קמח מלא, מוסיפים אבקת אפייה,סוכר ומלח ומערבבים בכף.

3.מוסיפים את החמאה ומערבבים באצבעות לקבלת תערובת פירורית.

4.מוסיפים את הבננות המעוכות יחד עם הביצה הטרופה והחלב לקערה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

5.מחלקים את התערובת בשקעים ואופים 20 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזן יוצא יבש.

שומרים בקופסה סגורה, ניתן להקפיא.

בתיאבון!

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s