MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

לחמניות רכות בצורת קרואסון של קרין גורן מרץ 7, 2010

Filed under: שמרים — yifatst @ 6:52 am

הכנו היום…מיד כשיצאה התבנית הראשונה חיסלנו 5 קרואסונים, פשוט מעולה!

הערות:

  • במתכון המקורי הלישה נעשית בעזרת מיקסר. אני לשתי ידנית.
  • את ההתפחה הראשונה עשיתי במקרר למשך כל הלילה, ואני חייבת לומר שיש הבדל ענק בנוחות העבודה עם הבצק. הבצק יחסית שומני, והיה הרבה יותר קל לרדד אותו, מבלי שיתכווץ, לאחר ששהה כמעט יממה במקרר.לשיקולכם.
  • חוצמזה כמות הקרואסונים כמובן משתנה לפי גודלם: המתכון הוא ל-24 לחמניות. אני הכנתי 36 לחמניות קטנות.
  • את החיתוך למשולשים אני עושה ע"י רידוד הבצק לפס ארוך ואז חיתוך בסכין למשולשים. מצאתי שבשיטה הזאת הקרואסונים יוצאים לי פחות או יותר בגודל זהה.

  • המתכון המקורי עושה שימוש בשמרים טריים. אני השתמשתי בשמרים יבשים.

אני מביאה כאן את המתכון המקורי, ששיבצתי פה את השינויים שלי.

חומרים (24 לחמניות בינוניות או כ-35 קטנות)

500 גרם (3.5 כוסות) קמח

10 גרם (1 כף)  שמרים יבשים או 25 גרם (חצי שקית שמרית) שמרים טריים

120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר

50 גרם (חצי כוס) סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת, פושרת (חשוב! שימו לב שהחמאה לא חמה מידי)

60 מ"ל (רבע כוס) שמן

1/2 כפית מלח

לזיגוג:

ביצה טרופה עם כף מים

הכנה:

1.מערבבים קמח ושמרים.

מוסיפים חלב,סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק.

2.שמים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

* אני הנחתי את הקערה המכוסה במקרר ל-19 שעות.

3.מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה).

* אני עבדתי כל פעם על כמות קטנה של בצק,רידדתי למלבן ארוך, אותו חילקתי למשולשים.

4.מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה"שפיץ"מופנה כלפי התבנית, ע"מ שלא יפתח במהלך האפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5.מחממים תנור ל-190 מעלות.

6.מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.

* אני הכנסתי כל פעם מגש של כ-15-20 לחמניות קטנות, לאחר 10 דקות הלחמניות כבר היו מוכנות.



 

3 Responses to “לחמניות רכות בצורת קרואסון של קרין גורן”

  1. סוף דרך, ישר כח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!\

  2. ריקי Says:

    היום אמא שלי הכינה לנו לפי המתכון עם השינויים שלך
    הוסיפה שןקולד השחר לקוראסונים (לפני אפייה)
    ופשוט טרפנו את זה!!


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s