MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

לחמניות קקאו ושוקולד ינואר 10, 2010

מתכון של אלי אברהם, "קפה טאטי".

הלחמניות האלו מעולות, לא מתוקות מידי (באופן מפתיע).

טיפ לגבי התפחה: תחממו תנור אפייה לחום של 180-200 מעלות, ושימו את הקערה/התבנית על הכיריים של התנור.

אם אין לכם אפשרות כזאת,אז שימו ממש קרוב לתנור.

התנור אצלי היה ממש חם מהאפייה של הלחמניות האלה, ובאותו זמן התפחתי לחמניות אחרות ,שממש נעשו ע-נ-ק-י-ו-ת.

חומרים (10-15 לחמניות):

1/2 קילו (3.5 כוסות) קמח

300 מ"ל (1 ורבע כוסות) מים חמימים

25 גרם (3 כפות) קקאו

50 ג' (רבע כוס) סוכר

4 ג' (חצי כף) שמרים יבשים

5 ג' (רבע כף) מלח

100 ג' שוקולד צ'יפס מריר

הכנה:

1. מערבבים בקערה קמח, סוכר וקקאו, מוסיפים את המים ומערבבים במהירות איטית במשך 4 דקות.

2.מוסיפים שמרים, ואחרי דקה של ערבוב מוסיפים מלח.

3. לשים את הבצק במיקסר במהירות איטית במשך 5-6 דקות (או 10 דקות לישה ידנית).

4.מוסיפים את השוקולד- צ'יפס, ומערבבים רק עד לפיזור אחיד, במהירות איטית.

אני הוספתי ולשתי ידנית, פשוט השטחתי את הבצק למעין "פיתה", פיזרתי קצת שוקולד-צ'יפס וקיפלתי אותו. חזרתי על הפעולה הזזאת מספר פעמים עד שכל

השוקולד-צ'יפס נטמע בבצק

5.משמנים קערה עמוקה בעזרת נייר סופג ומעט שמן, ומעבירים את הבצק לתפיחה של שעה- שעה וחצי, כאשר הקערה מכוסה במגבת מטבח.

הטמפ' בחדר צריכה להיות באזור ה-26 מעלות. אם קר אצלכם, תשתמשו בטיפ שכתבתי למעלה (או שתפעילו מזגן ותחממו את הבית באותה הזדמנות)

6.בסיום ההתפחה הראשונה, מוציאים אויר מהבצק בעזרת תפיחות קלות, ומחלקים אותו ללחמניות.

אני חילקתי ללחמניות שמשקל כל אחת נע בין 70 ל-80 גרם.

7.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הלחמניות לתפיחה שנייה, למשך שעה עד שעה וחצי.

גם כאן צריך לכסות במגבת מטבח, שתשמור על הלחות, ולכן אני משתמשת בתבנית אפייה עמוקה, כדי שהמגבת לא תכביד על התפיחה של הלחמניות.

8. כחצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-220 מעלות, ושמים בו קערה חסינת חום מלאה במים, ליצירת אדים.

9.מורידים את הטמפ' בתנור ל-200 מעלות, מוציאים את הקערה עם המים ומכניסים את הלחמניות ל- 20 דקות.

10.מצננים את הלחמניות על גבי רשת במשך כ-20 דקות.

 

כתיבת תגובה