MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

עוגת פירות יבשים דצמבר 1, 2009

Filed under: מתוקים — yifatst @ 2:09 am
Tags: ,

העוגה הזו כ"כ קלה להכנה, שזה לא יאמן.

תמיד כשהייתי שואלת חברות איך הן הכינו את הפשטידה שבדיוק אכלתי והן היו אומרות "זרקתי קצת פה, קצת שם…קלי קלות"

זה היה נשמע כאילו בפועל הדברים הרבה יותר מסובכים.

אז העוגה הזאת באמת קלה בטירוף, רק צריך משקל כדי לדעת כמה פירות יבשים ואגוזים מכניסים.

הכנתי את העוגה הזאת פעם ראשונה ליום ההולדת של אחותי, שחל בט"ו בשבט (המתכון בדיוק התפרסם ב"ישראל היום").

לפני מספר ימים נסענו לסופ"ש ארוך בפארק לאומי, כשהלינה היא בקמפינג.

חיפשתי מתכון לעוגה שתחזיק מעמד בכל תנאי שטח…חום,קור, וזו העוגה!

אגב, כל פרוסת עוגה, בחישוב שלי, מכילה משהו כמו 200 קלוריות, פחות או יותר, בקיצור, פצצת אנרגיה וקלוריות 🙂

חומרים (כ-12 פרוסות):

200 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות (מה שבא לכם: שזיפים, משמשים,תמרים,צימוקים,חמוציות,תאנים)

200 גרם אגוזים (פקאן ומלך)ושקדים שבורים

6 כפות קמח תופח

6 כפות סוכר חום

2 ביצים

הכנה:

1.מערבבים את הפירות היבשים,האגוזים והשקדים עם הקמח והסוכר.

2.מוסיפים את הביצים ובוחשים לתערובת אחידה- שופכים לתבנית אינגליש קייק

3.בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, אופים כ-25 דקות.

נכון קלי קלות???

מודעות פרסומת
 

4 Responses to “עוגת פירות יבשים”

  1. עינת Says:

    אכן, עוגה מצויינת לחובבי פירות יבשים

  2. מדהים מדהים מדהים!! אני מטורפת על פירות יבשים, פירות טריים ואגוזים למינהם.
    העוגה הזו ממש בשבילי.

  3. דקלה Says:

    רגע רגע שלי בתנור חוות טעימה בהמשך

  4. דקלה Says:

    טעים. טעים בדיוק הייתה כתבה בטלוויזיה על עליית מחרי הפירות היבשים אשמים הסינים שזוללים אגוזים ופירות מתורכיה הקרה שהייתה שם אשמה אבל לי טעים !


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s