MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

גלילות תמרים " מעמולים" של קרין גורן ינואר 26, 2010

Filed under: מאפים,עוגיות — yifatst @ 11:56 pm
Tags:

קודם כל אני רוצה בהזדמנות זו לאחל המון מזל טוב לענת, שחגגה יומולדת אתמול, ולכבודה חיפשתי מתכון למעמולים.

האתגר היה לא פשוט, כי ענת לא רק אוהבת לאכול מעמולים, היא גם אוהבת להכין אותם….עכשיו לך תתחרה עם זה!

מצאתי את המתכון הזה של קרין גורן, עם בצק שמצריך משהו כמו 15 דקות קירור, הבצק לא הכי נוח לעבודה, חשוב לקמח ממש טוב את

משטח העבודה ואת המערוך, אבל התוצאה משתלמת! – ואת זה שמעתי מענת, שהתקשרה אלי יום למחרת וסיפרה לי שהיא מכינה קפה רק כדי לאכול

שלושה מעמולים ליד…

  • הערה לגבי המלית : אני השתמשתי בחבילה של תמרים בואקום – מדדתי את הכמות הדרושה, הכנסתי למיקרוגל לכ-10 שניות לריכוך, ואח"כ הוספתי

כמה כפות מים, היות והעיסה מאוד סמיכה, ורציתי לדלל כדי שיהיה נוח לעבוד איתה.

חומרים (כ-50 עוגיות)

500 גרם (3.5 כוסות) קמח

1 כף אבקת אפייה

100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

160 מ"ל (2/3 כוס) חלב

1.5 כוסות ממרח שאוהבים

הכנה:

1.מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלב ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר ל-15 דקות.

2.בינתיים, מחממים תנור ל-170 מעלות, ומכינים את המלית.

(בנוסף לממרח התמרים גם קצצתי אגוזים, והוספתי אותם לחלק מהמעמולים)

3.מוציאים 1/3 מהבצק מהמקרר, מקמחים נייר אפייה ואת המערוך, ומרדדים למלבן בגודל 20 ס"מ על 40 ס"מ.

מורחים את המלית ומפזרים אגוזים/צימוקים/שוקולד צ'יפס (זו רק אופציה, אפשר בלי התוספות). מגלגלים לרולדה.

4.מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומעבירים את הגלילה לתבנית כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

5.מסמנים חריצים במרווח של 2 ס"מ על הרולדות , כדי להקל על החיתוך לאחר האפייה (מניסיונות קודמים, אל תוותרו על השלב הזה!) ואופים 25-30 דקות.

6.מצננים ופורסים לעוגיות. ניתן לקשט עם אבקת סוכר.

בתיאבון!

About these ads
 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

 
הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 261 שכבר עוקבים אחריו