MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

קציצות עדשים כתומות וגזר דצמבר 16, 2009

Filed under: עדשים,קציצות צמחוניות — yifatst @ 1:16 am
Tags:

הקציצות האלה טעימות כמו שהן, אבל אם מגישים אותן עם רוטב טחינה-צ'ילי הן ממש מעדן!

הקציצות אמורות להיכנס בתבנית תנור אחת.

אגב, ברוח החג, אם אתם מחפשים טיפים להכנת קציצות/לביבות אפויות , הנה כמה טיפים, לקוחים מ"על השולחן":

כל הסודות לקציצות אפויות ופריכות
מוסיפים עסיסיות – בצל מגורר, מחית של כרישה, תפוחי אדמה או בטטה.
מוסיפים אווריריות – קורט סודה לשתייה, ביצים ופירורי לחם.
מוסיפים ארומה – עשבי תיבול טריים או יבשים.
מוסיפים פריכות – ציפוי של שומן או ביצה ומעליו פירורי לחם (יבש או טרי, אפשר גם פירורי גריסיני או פירורי פנקו יפניים), זרעי שומשום (רגיל ושחור) או קצח, שבבי דגנים שונים כמו: בורגול, קוסקוס או סולת ותבלינים כתושים כמו זרעי כוסברה קלויים וכתושים.

חומרים (15 קציצות):

1 כוס עדשים אדומות שטופות ומסוננות היטב

2 גזרים קלופים ומגוררים גס

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 ביצים

1/4 כוס שיבולת שועל+1/4 כוס קמח מלא (או 1/2 כוס פירורי לחם)

מלח ופלפל שחור

לרוטב טחינה צ'ילי:

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

מלח

הכנה:

1. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-10 דקות, עד ריכוך. מעבירים למסננת ומצננים.

אחרי צינון סוחטים היטב (חשוב!) את העדשים בידיים ומעבירים לקערת הערבוב.

2.מוסיפים לקערה את הגזר, הצ'ילי והשיבולת שועל. בשלב הזה, לפני הוספת הביצים, אני טועמת את התערובת ומתבלת לפי הטעם.

מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים.

3. מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה להתייצבות.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים את הנייר עם שמן זית בעזרת הידיים (השיטה הכי יעילה שמונעת הדבקות).

יוצרים קציצות ומניחים אותן בתבנית, מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הקציצות ומכניסים חזרה ל-5 דקות.

אם הקציצות רכות מידי אופים עד 5 דקות נוספות.

מגישים את הקציצות חמות עם הרוטב. טעים!!!!



About these ads
 

8 Responses to “קציצות עדשים כתומות וגזר”

  1. לי Says:

    יצאו לי יבשות… בפעם הבאה אטגן אותן

    • yifatst Says:

      הי לי, ממש חבל לי לשמוע…ניסית לאכול עם הרוטב? בכל מקרה, לדעתי חבל לטגן.אני מבינה את עגמת הנפש, אבל הייתי הולכת בכיוון של להוסיף
      עוד חצי ביצה שמוסיפה עסיסיות,פשוט להרגיש שהתערובת יותר מימית אם היא יצאה הפעם מוצקה לפני ההכנסה לתנור. ולשמן טוב את נייר האפייה!
      מקווה שתהני מהן בפעם הבאה!

      • yifatst Says:

        עוד משהו…תנסי לשים פחות שיבולת שועל,להפחית 2-3 כפות, הקמח/שיבולת שועל סופגים את כל הנוזלים, לשים פחות יכול לעזור.

  2. אילן בן הרים Says:

    יופי של קציצות. אני הקפאתי והפשרתי לאחר זמן, הוספתי בצל מגורר דק, חצי כפית סוכר וכפית אבקת מרק. וטיגנתי בשמן. יצא טוב, אם כי בפעם הבאה אעזר בקמח מצות

  3. אדל Says:

    יצא מדהים! במיוחד הרוטב!!!

  4. אודליה Says:

    אני טבעונית שגם לא צורכת גלוטן, אז החלפתי את הביצים והשיבולת שועל בטחינה ובפשתן טחון. ביחד עם הטחינה-צ'ילי זה יצא פשוט מדהים. אגב, זה אחד הרטבים היותר טובים שיצא לי להתקל בהם. תודה!!

  5. גל Says:

    יצא הרגע מהתנור. מעולה!!! מסוגלת לאכול הכל.


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

 
הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 263 שכבר עוקבים אחריו