MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

שוקי עוף בחמאת בוטנים דצמבר 9, 2009

Filed under: פולקה — yifatst @ 1:52 am

גזרתי את המתכון הזה מהמדור של אהרוני במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות.

כמה זמן רציתי להכין דברים מהטור הספציפי הזה שהתפרסם "שולפים מהבוטן" – ככה הוא קרא לכתבה, שעמוסה במתכונים עם חמאת בוטנים.

תמיד ראיתי בחמאת בוטנים משהו מושחת, ולכן מעולם לא הכנסנו אותה הבייתה.

בטיול שעשינו לפני שנתיים בניו זילנד, גילינו שכדי "לשרוד" שלושה ימים בשטח, לא צריך יותר מלחם, חמאת בוטנים וריבה.

כל פעם שהיינו רעבים, פשוט שלפנו את שלושת המרכיבים והתענגנו.

מאז, בכל טיול שטח שאנחנו עושים, חמאת בוטנים וריבת תותים הם בגדר must.

חוצמזה, כמובן שאם שולטים בכמויות אפשר להינות גם מחמאת בוטנים, רצוי לקנות אורגנית, וכזאת שלא מכילה סוכר.

רק כדי שתבינו איזה מתכונים מונחים לפני, אני אפרט כאן את הרשימה שהתפרסמה באותו טור:

רוטב סאטה (יאמי), מאפינס מחמאת בוטנים וצימוקים, עוגת חמאת בוטנים ומייפל, פאי חמאת בוטנים, כדורי חמאת בוטנים ושוקולד ואחרון חביב:

חטיפי קורנפלקס, שוקולד וחמאת בוטנים.

טוב, אחרי שסיימתם לרייר על הרשימה, הנה המתכון לעוף:

מצרכים:

12 שוקי עוף

12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים (השתמשתי ב-3 בצלים פרוסים לטבעות)

4 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר

2 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים

4 בצלים ירוקים, קצוצים

לרוטב:

חצי כוס חמאת בוטנים לא ממותקת

3 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש

כוס וחצי מרק עוף צח (אבקת מרק אורגנית עושה פה את העבודה)

מל"פ

הכנה:

1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה

2.שמים את השמן בסיר עמוק ורחב, כשהוא חם מכניסים פנימה את השוקיים והבצלים.מוסיפים מלח ופלפל שחור, מטגנים ומשחימים במשך 5 דקות.

מוסיפים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף אחד וממשיכים לטגן.

3.יוצקים פנימה את הרוטב,מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 30 דקות.

4.מעבירים לכלי הגשה ומפזרים למעלה בצל ירוק קצוץ ואת הפלפל השני.

היופי במנה הזאת,שלא צריך תוספת מושקעת לצידה.

מכינים אורז/קינואה/בורגול, מניחים על צלחת, ומערבבים עם הרוטב של העוף.

 

3 Responses to “שוקי עוף בחמאת בוטנים”

  1. עדי Says:

    שלום בהמשך לרשומה הזו היתה באותה כתבה המלצה על חמאת בוטנים אורגנית . אודה לך אם תכתבי לי מהי כי אבדה לי הכתבה . תודה מראש . ודרך אגב המתכונים נראים יאמי

    • yifatst Says:

      הי עדי,
      קודם כל תודה 🙂
      וחוצמזה המליצו בכתבה על חמאת בוטנים "yum-organic"
      שעשויה מבוטנים קלויים ואורגניים ללא תוספות. היצרן הוא "ויקרוסנו",מונטריאול, יבואן: מור-ים מרקטינג – קיבוץ צרעה.
      מקווה שעזרתי, שיהיה סופ"ש מעולה!

  2. עדי Says:

    וואו קודם כל תודה על התגובה המהירה והמידע של החמאת בוטנים .
    אשמח אם תפרסמי את שאר הכתבה כי זכור לי ששאר המתכונים היו נראים טוב . וכמובן שאהבתי הרבה מהמתכונים שלך ונראה לי שאאמץ כמה מהם בעתיד הקרוב !!!


כתיבת תגובה