MyRecipeBook

Just another WordPress.com weblog

שעועית ירוקה ברוטב סויה,שקדים ושומשום נובמבר 25, 2009

Filed under: ירקות — yifatst @ 12:36 am
Tags:

שוב, תוספת ירקרקה מעולה.

אפשר לשחק עם הרוטב, מה שכן כדאי זה לשמור על הבסיס:שמן רגיל,שמן שומשום וסויה.

מרכיבים (5-6 מנות):

800 גרם שעועית טריה (או שקית של שעועית ירוקה עדינה קפואה)

2 כפות שמן

1 בצל

1 כף שמן שומשום

2 שיני שום

4-5 כפות רוטב סויה 1 כף יין לבן יבש

1 כף דבש

חופן שקדים מולבנים

2-3 כפות שומשום

מלח ופלפל שחור

הכנה:

1. מבשלים שעועית במים על אש גבוהה, כשהמים רותחים מנמיכים את האש- 10 דקות או עד התרככות. מוציאים ומסננים מהמים.

2.השלב הזה אינו חובה, הקליה מדגישה את הטעם של הגרעינים/שקדים: קולים במחבת יבשה על אש בינונית את השומשום והשקדים ומסירים מהאש

3.במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

מוסיפים את השעועית ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את  השום ומטגנים עוד כדקה.

4.מוסיפים יין, דבש, סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל שחור. מבשלים מספר דקות לספיגת טעמים.

5. מפזרים שקדים ושומשום ומגישים חם.

 

כתיבת תגובה