שוב, תוספת ירקרקה מעולה.
אפשר לשחק עם הרוטב, מה שכן כדאי זה לשמור על הבסיס:שמן רגיל,שמן שומשום וסויה.
מרכיבים (5-6 מנות):
800 גרם שעועית טריה (או שקית של שעועית ירוקה עדינה קפואה)
2 כפות שמן
1 בצל
1 כף שמן שומשום
2 שיני שום
4-5 כפות רוטב סויה 1 כף יין לבן יבש
1 כף דבש
חופן שקדים מולבנים
2-3 כפות שומשום
מלח ופלפל שחור
הכנה:
1. מבשלים שעועית במים על אש גבוהה, כשהמים רותחים מנמיכים את האש- 10 דקות או עד התרככות. מוציאים ומסננים מהמים.
2.השלב הזה אינו חובה, הקליה מדגישה את הטעם של הגרעינים/שקדים: קולים במחבת יבשה על אש בינונית את השומשום והשקדים ומסירים מהאש
3.במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.
מוסיפים את השעועית ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
4.מוסיפים יין, דבש, סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל שחור. מבשלים מספר דקות לספיגת טעמים.
5. מפזרים שקדים ושומשום ומגישים חם.
תגובות אחרונות